Snijbonen koken

snijbonen

Snijbonen zijn lange bonen met een platte vorm en zijn geliefd door de verfijnde smaak die de boon heeft. Snijbonen worden in de meeste gevallen fijngesneden en vervolgens gegeten. De frisse smaak van de bonen komt vrij wanneer je de bonen snijdt en juist daarom worden de bonen vaak zo dun mogelijk gesneden. Snijbonen worden in de kas geweekt als klimplant. Snijbonen zijn heerlijk in combinatie met verschillende soorten kip, rundvlees en varkensvlees. Je kunt snijbonen kopen van april tot november. De bonen komen van juni tot november uit de volle grond snijbonenen worden in de rest van de maanden in de kas verbouwd.

Voedingswaarde per 100 gram snijbonen

  • 18 kcal
  • 90 gram water
  • 2 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten

Snijbonen zijn één van de gezondste soorten groenten die in Nederland verbouwd worden. Ze bevatten calcium, fosfor, kalium, natrium en vitamine C. Gezonde voeding hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en wat mij betreft staat dit met snijbonen als een paal boven water.

Snijbonen bereiden

Wil je snijbonen koken? Dan is dit in principe helemaal niet moeilijk! Het koken van snijbonen kost ongeveer 10 minuten en jonge snijbonen kun je in nog minder tijd gaar koken. Het bereiden van snijbonen begint bij het schoonmaken van de groenten. De uiteinden moeten eerst worden verwijderd met een mesje en vervolgens verwijder je ook het draadje dat langs de boon loopt. Snijd de bonen tot kleine ruitjes of maak de snijbonen met een groot mes zo fijn mogelijk.

Breng eerst een pan met water aan de kook en voeg dan een klein beetje zout aan het water toe. Leg de schoongemaakte snijbonen in het water en kook de snijbonen vervolgens op een lager vuur voor een minuut of 10. Giet het water uit de pan en voeg vervolgens koud water toe om de frisse smaak van snijbonen terug te brengen. De meeste mensen voegen nootmuskaat toe en een klein klontje boter.

Snijbonen zitten vol met gezonde vitamines en mineralen. De bonen vormen een uitstekende basis voor het avondmaal. Combineer de bonen met gekookte aardappelen en een stukje kip of rundvlees om de maaltijd helemaal compleet te maken.